Debutant Cross verplettert Taylor en is wereldkampioen darts

Rob Cross is de nieuwe wereldkampioen darts. Hij debuteerde op het PDC WK en won met 7-2 van zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor. 

Rob Cross mocht aan de partij beginnen en met overtuiging won hij de eerste eerste set met 3-1. Taylor won vooraf het bullen, maar liet Cross starten. In de tweede set begon Cross direct met een break en kwam 2-1 voor. In de vierde leg finishte hij met een tweede set met een 167-finish, net nadat Taylor 180 had gegooid om de druk erop te zetten. Cross stond 2-0 voor met 107 gemiddeld. Taylor bleef met 103 achter en ook zijn finishpercentage lag lager.

Ook in de derde set ging Cross vrolijk door met 3-0 en een 153-finish in de derde leg pakte hij de set (3-0). Taylor liet in set vier voor het eerst van zich horen. Hij opende met een 151-finish. Cross gooide een keer 127 niet uit, waardoor Taylor een break kon pakken door 50 uit te gooien. Een 80-finish van Taylor was voldoende om zijn eerste set te winnen en de achterstand te verkleinen tot 3-1. 

Set vier en Taylor stootte door met een bijna negendarter, alleen dubbel twaalf ging mis. Taylor verprutste zijn kansen op de dubbel, waardoor Cross alsnog in veertien pijlen de eerste leg kon pakken. Cross brak Taylor en een elfdarter zorgde ervoor dat de vijfde set met 3-0 maar de debutant ging (4-1). 

Cross ging in de zesde set gewoon door. Taylor kon nog 123 uitgooien om een leg te pakken, maar met 3-1 ging de zesde set naar Cross voor een 5-1 voorsprong. Ook de zevende set ging met 3-1 naar Voltage en had nog één set nodig om de titel te pakken. In set acht begon het even te haperen bij Cross. Taylor kon met 3-0 de set pakken en verkleinde de achterstand tot 6-2. 

In de negende set begon het bij Cross direct weer te lopen. Hij kwam 2-0 voor en met een 140-finish via twee keer triple 18 en dubbel zestien maakte Cross zijn sprookje compleet. 

Cross wint zijn eerste wereldtitel. (PDC)
Cross wint zijn eerste wereldtitel. (PDC)