Vrouwen aangerand met oud en nieuw Berlijn en Keulen

In Berlijn zijn bij feestelijkheden rond de Brandenburger Tor verscheidene vrouwen slachtoffer geworden van seksueel misbruik. Volgens de politie ging het om geïsoleerde incidenten. Zeven mensen zijn aangehouden voor tien gevallen van seksueel misbruik. In Keulen meldden negen vrouwen zich vanwege aanranding.

In de Duitse hoofdstad was het grootste nieuwjaarsfeest van het land. Enkele honderdduizenden mensen kwamen erop af. Bij de Brandenburger Tor was een veiligheidszone speciaal ingericht, waar vrouwen terecht konden als ze zich onveilig voelden of waren lastiggevallen. De veilige segregatiezone werd bemand door medewerkers van het Rode Kruis.

De maatregel was een reactie op de honderden aanrandingen bij de jaarwisseling twee jaar geleden in Keulen. Volgens de politie zijn daar ook dit jaar negen vrouwen 'immoreel aangeraakt'. Drie verdachten zijn geïdentificeerd. Ook had een aantal vechtpartijen plaats. Volgens een woordvoerder waren in Keulen "ontzettend veel mensen"op de been, maar was het aantal incidenten vergelijkbaar met een normale stapavond.

Er waren vooral veel mannen met een 'voor de hand liggende migratieachtergrond', aldus Die Welt.

Vrouwen aangerand met oud en nieuw Berlijn
Vrouwen aangerand met oud en nieuw Berlijn (Foto: ANP)