Nieuwe RTS van C&C-veteranen krijgt early access in januari

Petroglyph Games is een ontwikkelstudio bestaande uit oud-medewerkers van Westwood Studios, de makers van de Command & Conquer-serie. Nadat ze twee jaar geleden al met de redelijk geslaagde RTS-titel Grey Goo kwamen, staat er voor 2018 een nieuwe strategiegame gepland, genaamd Forged Battalion.

Forged Batallion is een RTS die zijn naam eer aan doet. De game stelt spelers in staat om het chassis van alle eenheden tot in detail aan te passen. Denk aan het modificeren van pantsers, wapens en uitbreidingen op het gebied van beweging en support voor alle eenheden (infantrie, lichte voertuigen, zware voertuigen en vliegtuigen). Je kunt bestaande eenheden aanpassen of nieuwe eenheden 'from scratch' opbouwen vanuit een zelfgemaakte template.

Een ander interessant detail is de 'persistent tech tree'. Ieder gevecht dat je wint, in iedere gamemodus, zorgt ervoor dat je er qua technologie op vooruit gaat en steeds meer upgrades in verschillende technologische takken vrijspeelt. Verder zal de game een uitgebreide singleplayer campaign bevatten, en online multiplayer tot zeven spelers in verschillende modi. De Early Access-periode gaat over een maandje van start, op 16 januari.