Dragon's Crown Pro komt in 2018 in het westen uit

Koch Media laat weten dat Dragon's Crown Pro volgend jaar naar het westen komt. Het betreft een remaster van de game uit 2013. Deze game van Vanillaware en Atlus keert in 2018 terug naar PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro.

Dragon's Crown Pro bevat alle spelelementen van het origineel, inclusief Vanillaware’s de kenmerkende 2D-beelden en getekende personages, maar nu met gedetailleerdere artwork en 4K-ondersteuning. De soundtrack van de componist Hitoshi Sakimoto is opnieuw opgenomen met een live-orkest. Dit keer kun je ook kiezen of je de Engels of Japanse audio wilt horen. De schermteksten worden gelocaliseerd naar Frans, Italiaans, Duits en Spaans. Wanneer je het origineel al bezit, kun je de opgeslagen gegevens van die versie gewoon gebruiken. Er komt ook online cross-play- & cross-save-compatibiliteit met de versies voor PlayStation 3 en PlayStation Vita. Alle patches, functies en de Storyteller Voice Pack DLC van het origineel zijn ook inbegrepen.

Net als in het originele Dragon's Crown moeten groepen helden beproevingen ondergaan in de doolhofachtige kerkers van het middeleeuwse fantasiekoninkrijk Hydeland. Terwijl ze steeds dieper in de kerkers afdalen, krijgen ze missies en opdrachten van non-speler-personages als Samuel, de leider van het avonturiersgilde, en Lucian de tovenaar. Kies uit zes avonturiers (krijger, dwerg, amazone, tovenaar, elf en heks) en gebruik hun unieke vaardigheden om het verhaal achter de ultieme schat, de Dragon's Crown, te ontrafelen.