Opbrengst Justice League valt tegen

In het eerste weekend dat Justice League draait, lijkt de film in de VS op een opbrengst van $93 miljoen af te stevenen. Dat lijkt veel, maar in de voorspellingen was men er vanuit gegaan dat de film in het eerste weekend $110 miljoen dollar op zou brengen. Dat is natuurlijk een tegenvaller voor het tot nu toe teleurstellende DC filmuniversum.

In de previews op donderdagavond heeft de film wel iets meer in het laatje gebracht dan Wonder Woman eerder dit jaar, maar de opbrengst blijft nog wel achter bij Thor: Ragnarok. Bovendien zitten de previews vaak vol met de die hard-fans, waarbij je kan verwachten dat er meer fans van de Justice League zijn dan Wonder Woman in een solo-film. Internationaal ligt de opbrengst inmiddels op bijna $110 miljoen. Er wordt gespeculeerd dat de film wereldwijd $800 miljoen moet ophalen om quitte te spelen. De film moet bijzonder lange benen hebben om dit te halen en dat lijkt onwaarschijnlijk. De bioscoopzalen worden de komende weken overstroomd met blockbusters als Coco van Pixar en de nieuwste Star Wars.

Justice League: Ben Affleck, Gal Gadot, Ray Fisher, Ezra Miller, Jason Momoa

De film, zoals we al eerder in onze review schreven, verdiend echter dit lot niet. Het is een prima superheldenfilm. De vraag is of het publiek weg blijft omdat de eerdere DC-films tegenvielen of dat de superheldenmarkt al verzadigd is door Marvel. DC zal komende maandag vast de hoge piefen bij elkaar roepen om een strategie te bedenken om het tij te keren.