Berghuis: "Misschien goed om even weg te zijn"

Steven Berghuis meldde zich deze week bij het Nederlands elftal en laat Feyenoord in een crisis tijdelijk achter zich.

Feyenoord verkeert in een dramatische vorm en wist de afgelopen vier competitiewedstrijden niet meer te winnen. Berghuis denkt dat het goed is om even afscheid te nemen van Feyenoord. "Vorig seizoen was het anders. Dan wilde je met Feyenoord in een flow blijven", vertelt Berghuis in gesprek met NU.nl. "Nu is het juist lekker om even in een nieuwe omgeving te zijn. Hopelijk komt iedereen met een redelijk gevoel terug en kunnen we over twee weken tegen VVV-Venlo eindelijk weer eens een overwinning boeken."

Berghuis is samen met Tonny Vilhena opgeroepen voor het Nederlands elftal, terwijl Kevin Diks, Justin Bijlow Jeremiah St. Juste zich moesten melden bij Jong Oranje. "Hopelijk kunnen al die jongens even de gedachten verzetten, want het is niet de leukste fase waar we in zitten."

Berghuis kijkt uit naar de oefeninterlands met Oranje en hoopt minuten te kunnen maken. De vleugelspeler maakt meer kans op speelminuten, nu Arjen Robben niet meer actief is als international. "Ik kan die positie ook invullen, dat klopt. Ik ben er klaar voor, maar een nieuwe Arjen Robben zal er helaas misschien nooit komen. Ik ga mijn best doen en dan zie ik het wel."