Capitals met moeite langs Coyotes, Maple Leafs stoppen comeback Golden Knights

De Washington Capitals hebben in de NHL met enige moeite gewonnen van de zeer stroef draaiende Arizona Coyotes, die slechts twee van de voorgaande vijftien wedstrijden hadden gewonnen. Met hun derde zege op rij komen de Capitals in de Eastern Conference weer in play-offpositie, hoewel het seizoen uiteraard nog lang is.

De Coyotes schoten uit de startblokken tegen de Capitals, die al het hele seizoen moeite hebben om de eerste goal in een wedstrijd te maken. De pas 19-jarige Clayton Keller tekende na één minuut voor de 0-1, vijf minuten later zorgden twee andere jonkies voor de 0-2: Christian Dvorak (21) gaf de puck precies goed voor zodat Christian Fischer (20) de score kon verdubbelen.

De voorsprong van twee goals bleef niet lang staan en Devante Smith-Pelly scoorde de 1-2. Met vijf minuten in de tweede periode te gaan trokken de Capitals steeds vaker ten aanval en het was Alex Ovechkin die hard de gelijkmaker binnen wist te schieten. In de derde periode en in overtime hielden goalies Braden Holtby (Capitals) en Scott Wedgewood (Coyotes) hun ploegen overeind, tot verdediger John Carlson de Capitals vanuit een moeilijke hoek naar de winst schoot: 3-2.

De Toronto Maple Leafs deelden de dit seizoen zo goed begonnen Vegas Golden Knights de volgende klap uit. In het Air Canada Centre stond het dankzij onder meer twee treffers van Nazem Kadri na de eerste periode al 3-1. De Golden Knights kwamen terug tot 3-3, maar in de shoot-outs was de jonge Mitchell Marner van de Leafs de enige die tot scoren kwam, waardoor de thuisploeg zegevierde.

De Winnipeg Jets waren op bezoek bij de Dallas Stars met 1-4 te sterk, waardoor de Canadezen inmiddels op de derde plek staan in de Western Conference. De Columbus Blue Jackets, de nummers drie in het oosten, gingen voor de tweede keer op rij onderuit dankzij een 5-3 nederlaag bij de New York Rangers in Madison Square Garden.