Iran vernedert Duitsland op WK onder 17

Op het wereldkampioenschap voetbal onder 17 in India heeft Duitsland een pijnlijke nederlaag geleden. In de tweede speelronde in groep C was Iran veel te sterk.

Younes Delfi zorgde al na zes minuten voor de Iraanse voorsprong en kort voor rust verdubbelde hij de score. Allahyar Sayyad maakte kort na rust de 3-0 en een kwartier voor tijd tekende Vahid Namdari zelfs voor de 4-0. Costa Rica gaf tegen Guinee twee keer een voorsprong uit handen en speelde met 2-2 gelijk. Met zes punten is Iran al zeker van de achtste finales, Duitsland staat op drie punten, Guinee en Costa Rica hebben er één.

In groep D plaatste Brazilië zich voor de achtste finales. Lincoln en Paulinho namen in een tijdsbestek van vijf minuten vroeg in de tweede helft de productie voor hun rekening tegen Noord-Korea: 2-0. Na de nederlaag tegen Brazilië boekte Spanje dinsdag de eerste zege. FC Barcelona-speler Abel Ruiz scoorde twee keer in de eerste helft tegen Niger, César Gelabert en Sergio Gomez verdubbelden die score: 4-0. Brazilië is met zes punten zeker van de achtste finales, Spanje en Niger staan op drie punten, Noord-Korea heeft er nul.