De toerist uithangen in Assassin's Creed Origins

Er komt een nieuwe gamemodus naar Assassin's Creed Origins: de Discovery Tour van Assassin's Creed: Ancient Egypt. Hierin krijgen spelers de mogelijkheid om het Oude Egypte te ontdekken met behulp van begeleide tours. Begin 2018 is de tour gratis te downloaden voor alle bezitters van het spel.

In de Discovery Mode gaan spelers op pad in een interactieve 3D-versie van het Oude Egypte, zonder gestoord te worden door gevechten, verhaallijnen of tijdslimieten. Van Alexandrië tot Memphis, van de Nijldelta tot de Grote Zandzee, van het Gizeh-plateau tot de Fajoemoase, spelers duiken in de rijke geschiedenis van het Oude Egypte zoals dat nog nooit eerder mogelijk was. De Discovery Tour biedt tientallen begeleide tours die samengesteld zijn door historici en Egyptologen. Elk hiervan focust zich op een ander aspect van Ptolemeïsch Egypte, zoals de Grote Piramides, mummificatie of het leven van Cleopatra.

"Vanaf het begin heeft de Assassin’s Creed-franchise belangrijke momenten in de geschiedenis bezocht, van de Derde Kruistocht tot de Italiaanse Renaissance en nu ook het Oude Egypte", aldus Jean Guesdon, creative director van Assassin’s Creed Origins. "Het is een droom die uitkomt dat we de Discovery Tour van Assassin’s Creed: Ancient Egypt mochten ontwikkelen, een educatieve modus die mensen kan helpen om meer te leren over de indrukwekkende geschiedenis van het Oude Egypte met behulp van de interactieve ervaring die mogelijk is dankzij een videogame."

Assassin’s Creed Origins is vanaf 27 oktober 2017 verkrijgbaar voor Xbox One (X), PlayStation 4 (Pro) en pc.

Assassin's Creed Origins - Artwork Orde van Ancients (Foto: Ubisoft)