De Brotherhood begint met Assassin's Creed Origins

Tijdens de Microsoft persconferentie heeft Ubisoft de eerste beelden van Assassin's Creed: Origins laten zien. Er zijn twee trailers, de revealtrailer en een gameplaytrailer.

De afgelopen vier jaar heeft het team achter Assassin’s Creed IV: Black Flag bij Ubisoft Montreal een nieuw begin voor de Assassin’s Creed-reeks ontwikkeld. Assassin’s Creed Origins speelt zich af in het Oude Egypte. We spelen als Bayek, een beschermer van Egypte wiens persoonlijke verhaal uiteindelijk leidt tot de stichting van het Broederschap van de Assassins.

Assassin’s Creed Origins heeft action-RPG-elementen. Je kunt stijgen in level, items vinden en vaardigheden kiezen om je getrainde Assassin eigen te maken. Daarnaast is er een vechtsysteem, waarmee we meerdere vijanden tegelijk kunnen aanvallen en zich tevens tegen meerdere vijanden kunnen verdedigen. Er zijn zeldzame wapens om daarmee unieke en enorm krachtige eindbazen te verslaan. De vernieuwde verhaalervaring geeft je de vrijheid om op hun eigen tempo missies te kiezen en te voltooien. We verkennen een ondertussen een enorm Egypte, van woestijnen tot oases en van de Middellandse Zee tot de graftombes van Giza, en gaan de strijd aan met gevaarlijke facties en wilde dieren.

De Deluxe en Gold Editions van Assassin’s Creed Origins zijn tevens aangekondigd. De Deluxe Edition bevat naast de game ook een geprinte versie van de wereldkaart die met de hand getekend is, de officiële soundtrack van de game en het Digital Deluxe Pack, inclusief de Ambush at Sea missie, het Desert Cobra Pack en drie extra vaardigheidspunten. De Gold Edition bevat naast alle digitale content van de Deluxe Edition ook de Season Pass, die spelers toegang geeft tot alle grote aankomende uitbreidingen en twee uitrustingsets. Zowel de Deluxe als de Gold Editions gaan ook digitaal verkrijgbaar zijn.

Als je de game pre-ordert ontvang je de Secrets of the First Pyramids missie en ontdek je de geheimen achter de bouw van de eerste piramides en de mysteries daarbinnen.

In de gameplaytrailer vallen al enkele nieuwe dingen op. De hoofdpersonage Bayek gaat in zijn geboortestad Siwa op zoek naar Medunamun, een slechterik die het veld moet ruimen. In voorgaande delen hadden we een minimap, maar nu is deze vervangen voor een kompas a la The Elder Scrolls. Niet erg, want zo zie je de prachtige wereld meer zonder dat er een minimap je beeld verstoort. Witte blurs aan de randen laten zien waar er vijanden zijn. Je arend kunt je gebruiken om te verkennen. Naast pijl en boog gebruikt Bayek ook een zwaard en schild om aanvallen op te vangen.

Assassin's Creed: Origins komt 27 oktober 2017 uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Natuurlijk zijn er optimalisaties voor Xbox One X gedaan, maar daar moeten we logischerwijs even op wachten tot de console uit is op 7 november.