Cocu steunt pleidooi voor kortere transferperiode

PSV-trainer Phillip Cocu steunt volledig de beslissing van de clubs in de Premier League om de transferperiode eerder te sluiten. Nu er in Duitsland en Frankrijk dezelfde signalen de kop op steken, vindt Cocu dat er ook in Nederland doorgepakt moet worden.

"We moeten nu kijken of er meer landen mee kunnen doen", sprak Cocu vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het duel met SC Heerenveen van aanstaande zondag. "Bonden, clubs, technisch directeuren: iedereen moet met elkaar om de tafel."

Afgelopen week besloten de clubs in de Premier League om de transfermarkt op de donderdag voor de start van de competitie om zes uur te sluiten. Dit gaat in vanaf komend seizoen. Ook in Duitsland en Frankrijk werd geroepen dat de transferperiode korter moet. Ook UEFA-president Aleksander Ceferin is voorstander van een kortere transferperiode. "Wij volgen de discussie op de voet en staan zeker open voor verandering. Ik denk niet dat het goed is dat een speler nog overstapt, terwijl hij al aan de competitie is begonnen", aldus Ceferin. 

Cocu sluit zich daar bij aan. "We moeten nu echt doorpakken. Als de transfermarkt in ieder land gelijk sluit, is dat voor iedereen eerlijker."