Verhoeven vecht tegen Bigfoot in China

Kickboksorganisatie Glory wil China veroveren en één van de wapens die ze daarbij inzetten is hun kampioen bij de zwaargewichten Rico Verhoeven. In China zijn ze niet vies van freak-shows en deze keer heeft Glory een originele tegenstander voor de Nederlander weten te vinden. MMA-zwaargewicht Antonio Silva zal de overstap naar het kickboksen maken.

Voor degenen die de Instagrampost niet kunnen zien, klik hier.

Silva is een voormalig UFC-vechter die tot 2013 een geduchte tegenstander voor de zwaargewichten was. In 2011 won hij van MMA-grootheid Fedor Emelianenko en in februari van 2013 wist hij Alistair Overeem op een brute manier knock-out te slaan. Na die partij mocht hij voor het UFC-goud vechten tegen toenmalig kampioen Cain Velasquez. Een gevecht wat hij al na anderhalve minuut door knock-out verloor.

In december 2013 werd Bigfoot betrapt op het gebruik van verboden stimulerende middelen en kreeg hij een schorsing aan zijn broek. Zelf zei de Braziliaan dat hij die medicatie nodig had vanwege zijn ziekte acromegalie, wat veroorzaakt werd door een tumor van de hypofyse.

Nadat hij na negen maanden schorsing weer terugkeerde in de octagon heeft hij nog achtmaal in de octagon gestaan en slechts eenmaal was hij succesvol. Zesmaal verloor hij door knock-out. Uiteindelijk werd hij in juni van dit jaar ontslagen door de UFC en begon hij een zwervend MMA-bestaan die slechts uit verliespartijen bestaat.

Nu staat hij dus tegenover Glorykampioen Verhoeven, een kampioen die inmiddels zo dominant is dat Glory vechters uit andere gevechtsklassen moeten gaan halen om hem te verslaan. Dit gevecht zal trouwens niet voor de titel bij Glory gaan, maar is puur entertainment en om de lucratieve Chinese markt warm te maken voor het topkickboksen, iets wat de vechters van Glory normaalgesproken laten zien. Voor Bigfoot is dit zijn eerste kickboksgevecht.

Glory 46, met onder andere de partij Verhoeven vs Silva, wordt 14 oktober gehouden tijdens kickboksgala Glory 46 in het Guangzhou Gymnasium in Guangzhou, China.

 
Antonio 'Bigfoot' Silva hoogtepunten (Bron: Youtube)