Ganzenmoordenaar 'gaf gas bij'

Een of andere onganse idioot heeft vandaag in het Hollandse dorpje Onderdijk een hele toom ganzen kapotgereden. Dat schrijft een boze man uit Medemblik op Facebook.

De Facebooker, Sylvano Rosenberg geheten, ging deze zonnige zondagochtend naar eigen zeggen even wat foto's maken in de omgeving en kwam al snel aan in Onderdijk. Daar trof hij dertien platgereden jonge ganzen aan, waarvan er nog twee in leven bleken te zijn. "Maar vraag niet hoe", schrijft hij.

licht toe: "[Ik] hoorde van een buurtbewoner dat degene nog flink gas erbij gaf en op ze inreed. Dus er rijdt een idioot rond met flinke schade en veren aan z'n auto. Mag hopen dat deze mafketel gebonden wordt en voor de komende 15 jaar rijontzegging krijgt."

Metro interviewde hem en quote hem verder nog: "Een oude man, van ongeveer zeventig jaar, zag het gebeuren en kwam naar me toe om het te zeggen. Hij was helemaal overstuur en boos." De man in kwestie hoorde alleen de klappen van een auto die dertien ganzen kopt en heeft dus geen merk, kleur of kenteken kunnen optekenen.

Mocht je ergens een bebloede auto vol veren tegenkomen, schroom dan niet om de politie te bellen.