Trump haalt weer uit naar burgemeester Khan

Donald Trump heeft naar aanleiding van de terreurdaad in Londen voor de tweede dag op rij uitgehaald naar burgemeester Sadiq Khan van de Britse hoofdstad. Op Twitter sprak de Amerikaanse president maandag van een "meelijwekkende excuus van Khan die snel had moeten nadenken toen hij verklaarde dat er geen reden was voor paniek". Trump hekelde tevens de pers. "MSM doet erg zijn best dat te verkopen", twitterde hij aan het adres van de 'mainstream media'.

In werkelijkheid veroordeelde Khan de aanslagen van zaterdagavond in alle toonaarden. Hij vertelde wat er was gebeurd en kondigde maatregelen aan. "Londenaren zullen de komende dagen meer politie op straat zien. Geen reden voor verontrusting. Een van de dingen die de politie, iedereen van ons moet doen, is ervoor te zorgen dat we zo veilig mogelijk kunnen zijn", aldus Khan.

Premier Theresa May prees de burgemeester en nam afstand van het laatdunkende oordeel van Trump. "Ik denk dat Sadiq Khan zijn werk goed doet. Het is fout iets anders te beweren."

Trump haalt weer uit naar burgemeester Khan
Trump haalt weer uit naar burgemeester Khan (Foto: ANP)