Valverde nieuwe trainer FC Barcelona

FC Barcelona heeft de opvolger van trainer Luis Enrique gepresenteerd. De nieuwe oefenmeester van de Catalaanse grootmacht is Ernesto Valverde. De bespeler van Camp Nou kwam uit bij de voormalige trainer van Athletic Bilbao in de jacht naar nieuwe successen. Valverde is geen onbekende in Catalonië; tussen 1988 en 1990 droeg de coach het shirt van Blaugrana.

In 2002 begon de Bask zijn carrière als trainer bij de reserves van Bilbao, waarna Valverde uiteindelijk werd benoemd tot hoofdtrainer. Na omzwervingen via Espanyol, Olympiakos, Villarreal en Valencia, keerde hij terug bij Athletic in 2013.

De aanstelling van Valverde komt niet als een complete verrassing. De keuzeheer nam vorige week afscheid bij Bilbao na een dienstverband van vier jaar.

Voor de nieuwe coach wacht de schone taak om in het nieuwe seizoen weer successen te oogsten in La Liga en Champions League. De eerstgenoemde moest men dit seizoen laten aan Real Madrid, terwijl men in en vroegtijdig stadium werd uitgeschakeld door Juventus.