Tieners maken rietje tegen verkrachtingsdrugs

Drie Amerikaanse tienermeisjes hebben, zoals natuurlijk iedereen, bijzonder weinig zin om verkracht te worden. De pientere scholieres gingen daarom de strijd aan met de zogenaamde verkrachtingsdrugs - middelen die in de drankjes van, doorgaans, meiden gedaan worden waarna de dader hen verkracht.

Victoria Roca, Susana Cappello en Carolina Biagorri uit Florida lieten zich van een slimme kant zien. Als onderdeel van een project op school kwam het drietal op de proppen met een handig rietje. Daarin zit een klein stripje wat bewerkt is met chemicaliën - niet schadelijk, nemen we voor het gemak maar even aan - die het stripje blauw maken als drugs zoals Rohypnol of ketamine in een drankje aanwezig zijn.

De drie slimme dames zijn bezig om een patent aan te vragen voor hun ontwerp en hopen de rietjes daarna aan onder meer café's en restaurants te kunnen slijten. Ze geven daarbij aan zelf ook wel te snappen dat ze niet ineens alle verkrachtingen gaan voorkomen, maar ze hopen wel dat het aantal van zulke gevallen wat omlaag gehaald kan worden.

De dames leggen hun uitvinding uit (Bron: YouTube)