Derksen: "Feyenoord verdedigt titel niet"

Johan Derksen staat vooral bekend als iemand die vaak veel te zeuren heeft en dit keer zullen Feyenoord-fans het ongetwijfeld niet met hem eens zijn. De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International heeft het eerste Rotterdamse kampioensfeestje in bijna twintig jaar even afgewacht, maar velt nu toch zijn oordeel: Lee Towers kan zijn gouden microfoon volgend jaar thuis laten liggen.

Volgend seizoen spelen de Rotterdammers in de Champions League en daar heeft Derksen zijn bedenkingen bij. "Je moet er toch echt niet aan denken dat ze met dit centrum straks tegen Real Madrid of FC Barcelona moeten spelen? Die jongens zijn gewoon niet snel genoeg", oordeelt hij. De Europa League is meer het niveau van Feyenoord, maar dat komt wel vooral door 'ordinair geld'.

"PSV heeft een matig seizoen gehad en zal nieuwe spelers bij de selectie halen, Ajax raakt er misschien wat kwijt, maar kan ook weer nieuwe spelers aantrekken. Als Feyenoord moet je daar echt in mee kunnen gaan", vertelt Derksen. Dat De Kuip het thuisstadion is zou een positieve rol kunnen spelen: "Toen ik bij Haarlem speelde heb ik een week lang niet gezegd dat ik geblesseerd was, zodat ik in De Kuip kon spelen, daar dromen veel spelers van."

Volgens Derksen moeten we het in Nederland toch meer van Ajax hebben in de komende jaren. "Het is heel knap wat Giovanni van Bronckhorst met deze groep gedaan heeft bij Feyenoord, maar veel meer zit er ook niet in. In Amsterdam zitten ze op driekwart van hun kunnen, die groeien nog wel door", aldus Derksen, die daaraan toevoegt dat hij mede daarom niet verwacht dat Feyenoord volgend jaar weer de titel pakt.