Feyenoord nog geen kampioen na dikke nederlaag op Woudestijn

Feyenoord is nog geen kampioen van de Eredivisie. Op bezoek bij de buren in Kralingen ging het mis. Excelsior won met 3-0. De thuisclub is hiermee verzekerd van een nieuw seizoen in de Eredivisie.

Voor Feyenoord was het vooraf duidelijk dat de ploeg met de kwaliteiten die het heeft Excelsior te allen tijde dient te verslaan. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst staat al het hele seizoen bovenaan en heeft geloof in eigen kunnen. Niettemin staan kampioenswedstrijden erom bekend vaak matig van kwaliteit te zijn. Dit was bij Excelsior – Feyenoord zondagmiddag niet anders.

Vanaf de eerste minuut duidelijk dat de spanning Feyenoord in de weg zat. De ploeg wilde het spel dicteren, maar had moeite met het vroege drukzetten van de Kralingers. Tot aan de 40e minuut wist Feyenoord geen echte kansen te creëren, waardoor de spanning steeg.

Niettemin was Terence Kongolo vlak voor rust akelig dichtbij de openingstreffer. De boomlange linksback kopte vanuit een voorzet maar rakelings naast. Even later was het Tonny Vilhena die met een vrije trap dichtbij was, maar hier was het Feyenoord-huurling Warner Hahn die Feyenoord van een treffer hield.

In de tweede helft ontplofte de wedstrijd volledig. Feyenoord kreeg maar geen grip op de Kralingers en na 56 minuten was het Nigel Hasselbaink die de ban brak. De kleine aanvaller glipte langs de Feyenoord-defensie om vervolgens keurig af te ronden. Even later werd alles en iedereen nogmaals verbaast toen Stanley Elbers na een snelle counter de 2-0 binnentikte.

Feyenoord leek hierna gebroken. Niettemin was de gifbeker nog lang niet leeg. In de 65e minuut kwam Excelsior namelijk op 3-0 na een prachtige vrije trap van Ryan Koolwijk. Vilhena pakte nog een onnodige gele kaart en mist zodoende de laatste wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Excelsior was de grote broer uit Rotterdam in elk duel de baas. De misère voor Feyenoord is groot, maar de ploeg weet ook dat het volgende week in eigen huis alsnog kampioen van Nederland kan worden.

Feyenoord nog geen kampioen. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)