Van Bronckhorst: "Plan kon snel de prullenbak in"

Feyenoord keek tegen Ajax al heel snel tegen een achterstand aan. Deze en meer tegenvallers kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst niet te boven.

Al na een minuut spelen stond Feyenoord met 1-0 achter. "Ik denk dat je heel moeizaam begint door die achterstand en daarna het wegvallen van Nicolai", doelt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst op de goal van Lasse Schöne en de blessure van topscorer Nicolai Jörgensen.

"In de eerste helft zaten we niet in de wedstrijd en met geluk blijft het bij 2-0. Na rust gaan we op zoek naar de 2-1 en daardoor hebben we wel kansen weggegeven. Maar onze goal viel te laat. Al met al verdiend verloren denk ik", oordeelt Van Bronckhorst.

De vroege tegenslagen waren debet aan het ondermaatse spel van Feyenoord. "Ons plan kon al na twee minuten in de prullenbak. Als Nicolai dan ook wegvalt, is dat misschien iets te veel. Het blijft hier altijd een moeilijke wedstrijd, zeker als je snel achterkomt. Maar dan is er nog een hele wedstrjid te spelen en het was voetballend niet goed genoeg."

Jörgensen viel dus uit, maar ook Rick Karsdorp liep een blessure op en moest met krukken de ArenA verlaten. Hoe is het met hen? "Dat is moeilijk om nu te zeggen. Rick heeft last van zijn knie, Nicolai last van hamstring. Dat zullen we morgen moeten bekijken."

De titelstrijd is in elk geval nog niet gelopen. "We hebben er beter voor gestaan, maar ook slechter. Woensdag weer een kans om drie punten te pakken (tegen Go Ahead Eagles, red.). We zijn teleurgesteld, dat moet ook, maar morgen moet de knop op."