Tesla uitbreiding in Nederland? Zeeland ziet het wel zitten

Tesla heeft Nederland op het oog om een zogenaamde 'Mega Fabriek' neer te zetten. Nederland heeft namelijk al een kleinere fabriek, vlak bij Tilburg, dus een tweede fabriek (wat een 'Mega Fabriek' zou moeten worden is niet ondenkbaar. De provincie Zeeland ziet dit ook wel zitten, vooral omdat het een goede inkomstenbron is en ook redelijk wat banen oplevert. Zij zien zichzelf als de perfecte kandidaat vanwege de ruimte, infrastructuur (vooral over water) en de groene energie.

Een 'Mega Fabriek' van Tesla is redelijk groot, zoals de naam al doet denken. De nieuwe fabriek zou een grondoppervlak van ongeveer 150 voetbalvelden kunnen krijgen; maar dat is volgens Jo-Annes de Bat (Economie, Zeeland) geen probleem. "Als er geen ruimte is, maken we ruimte" aldus Jo-Annes op de vraag of er ruimte is voor Tesla in Zeeland.

De fabriek zal ergens tussen de 5.000 en 10.000 banen moeten opleveren. Dat is erg gunstig voor Zeeland aangezien de banen in de fabrieken van allerlei aard zullen zijn. Voor de Zeeuwse werkloze techneut is het ook geen slecht nieuws, er zijn momenteel 1.400 werklozen in de Zeeuwse technische sector.

Of Zeeland überhaupt wel een Tesla fabriek zal krijgen is nog maar even afwachten, want het is zelfs nog maar de vraag of de fabriek eigenlijk wel naar Nederland komt.