'The Cole Train' klaagt makers Gears of War aan

Ene Lenwood Hamilton vindt dat het karakter Augustus Cole, beter bekend als 'The Cole Train' uit de Gears of War-franchise een te grote gelijkenis heeft met zichzelf. Dus stapt hij naar de rechtbank.

Hamilton schijnt vroeger gewerkt te hebben met Lester Speight, niet geheel toevallig de voice-actor van Cole in de games. De twee zouden gedurende hun werk samen het gehad hebben over het maken van een video game. Dat is er nooit van gekomen, maar nu, ruim tien jaar na de release van het originele Gears of War, heeft Hamilton voor het eerst het karakter gezien en klaagt hij Speight, Microsoft en Epic Games aan.

Om zijn aanklacht wat kracht bij te zetten heeft Hamilton ook wat werk verricht. Allereerst wees hij erop dat hijzelf en Augustus Cole hetzelfde ras hebben, polsbandjes dragen en een gouden voortand hebben. Daarnaast heeft hij zijn stem professioneel laten analyseren, waaruit de conclusie kwam dat de stemmen van Hamilton en Cole niet te onderscheiden waren. Bovendien speelde Hamilton vroeger American Football, je raadt het al, net zoals het karakter ingame.

Helaas blijft de hamvraag, kan Hamilton net zo goed rappen als The Cole Train, voorlopig onbeantwoord.