Van Gerwen: "Iedereen in mijn pad moet wijken"

Michael van Gerwen staat zondagavond in de halve finale van het WK darts van de PDC tegenover landgenoot Raymond van Barneveld. Barney schakelde Mighty Mike vorig jaar uit in de kwartfinales, maar wraakgevoelens zijn er niet echt. Van Gerwen heeft maar één doel: de wereldtitel heroveren, nadat hij die in 2014 al eens won.

"Ik wil heel graag winnen natuurlijk, maar dat heeft niks met Van Barneveld als tegenstander te maken. Ik kom hier voor de wereldtitel en iedereen op mijn pad moet daarvoor wijken, zo simpel is het", spreekt hij duidelijke taal. Van Barneveld schakelde in de kwartfinales veelvoudig wereldkampioen Phil Taylor uit, maar maakte daarbij weinig indruk op Van Gerwen. "Als hij op die manier tegen mij speelt gaat hij niet winnen. Dat gaat hij alleen niet doen, want tegen mij gaat hij zoals altijd goed gooien. Ik moet gewoon mijn eigen ding doen", aldus de nummer één van de wereld.

Volgens Van Gerwen is het in zijn voordeel dat het format alsmaar langer wordt. In de halve finales moeten zes sets gewonnen worden. "Ik moet hem gewoon onder druk blijven zetten. Zulke zware partijen speel ik het liefst, al moet ik ze elke dag spelen. Hier leef ik voor, dit soort wedstrijden zijn het leukst", aldus Van Gerwen.