Opnieuw uitbreiding Age of Empires II aangekondigd

Het zeventien jaar oude Age of Empires II wordt opnieuw voorzien van een officiële uitbreiding. Age of Empires II HD: Rise of the Rajas komt op 19 december exclusief uit voor pc en wordt wederom gemaakt door het team dat ook verantwoordelijk was voor de HD-versie van de sublieme RTS-game.

Rise of the Rajas speelt zich af in Zuidoost-Azië en bevat vier nieuwe beschavingen: Birma, het Khmer-rijk, Maleisië en Vietnam. De uitbreiding biedt daarmee vier gloednieuwe campaigns met talloze nieuwe eenheden zoals de Battle Elephant. Op de officiële AoE-website beloven de ontwikkelaars verder nog stabiliteits- en balansverbeteringen. Multiplayer-matches zouden stabieler moeten draaien, en multiplayer restore is terug. Hiermee kunnen potjes die onderbroken zijn vanwege verbindingsproblemen op een later moment hervat worden.

Je zal dus wel over de HD-versie van Age of Empires II moeten beschikken. Die kun je op Steam los kopen voor twee tientjes, of inclusief alle drie uitbreidingen voor drie tientjes.