United Vansen krijgt geen uitstel in zaak ADO

United Vansen heeft de Ondernemingskamer gevraagd om uitstel gevraagd in de zaak die ADO Den Haag aangespannen heeft. Het geschil tussen het bedrijf van Wang Hui, dat de aandelen van ADO in handen heeft, en de club zou komende donderdag moeten dienen. Later vandaag zal al een uitspraak volgen over het verzoek.

Volgens de clubleiding van ADO en de gemeente Den Haag heeft Wang zich niet aan de beloftes gehouden en wanbeleid gevoerd. Mocht dit bewezen worden verklaard dan kan United Vansen de aandelen in ADO kwijtraken. De club zegt verder dat de Chinees met zijn bedrijf zich te veel bemoeit met het beleid en door het uitblijven van betalingen zijn al meermalen ruzies ontstaan.

Het Chinese bedrijf wil het beloofde bedrag van twee miljoen euro wel betalen, maar eist in ruil daarvoor wel dat het eerst meer invloed binnen de club krijgt. "Dat kan helaas niet anders, want gebleken is dat er zonder een dergelijke controle niets tot stand komt."

Update 16.12 uur
De Ondernemingskamer heeft het verzoek van het bedrijf United Vansen afgewezen. Dit betekent dat de zaak komende donderdag gewoon zal dienen.