'Haal Olympische Spelen naar Rusland'

Als het aan de burgemeester van de Russische stad Kazan ligt, gaat een poging gedaan worden om de Olympische Spelen binnen te halen. De burgervader, Ilsur Metshin, deed zijn uitspraken in aanloop naar de loting voor de Confederations Cup van volgend jaar - het voornaamste voorbereidingstoernooi voor het WK voetbal van 2018.

"We hebben een prachtig stadion, wat als een van de eerste WK-stadions van 2018 klaar was", begon Metshin, tevens president van voetbalclub Rubin Kazan. "We hebben hier al grote clubs als Liverpool ontvangen. Daarnaast is de infrastructuur in de hele stad van een zeer hoog niveau - hotels, wegen, het vliegveld, de veiligheid etcetera."

De woorden van Metshin zijn met name gebaseerd op de afgelopen jaren, die volgens hem hebben laten zien dat Kazan er klaar voor is. "In 2013 hadden we de Universiade in Kazan, vorig jaar het WK zwemmen, waterpolo en schoonspringen. We zijn hard aan het groeien en gaan stap voor stap naar de top. In 2018 is dat het WK voetbal en daarna blijven alleen de Olympische Spelen nog over. Die komen hopelijk ook naar Kazan."

Metshin liet zich er niet over uit voor welke editie van de Spelen Kazan zich kandidaat zou moeten stellen, maar voorlopig lijkt de timing niet al te handig. Rusland is al twee jaar verwikkeld in een enorm dopingschandaal, en internationale sportbonden hebben opdracht gekregen om het land vooralsnog geen kampioenschappen te laten organiseren.