Van Gerwen boort lachende 'Wolfie' de grond in: "Schokbarend"

Michael van Gerwen speelde zaterdagavond op de Grand Slam of Darts in zijn eerste duel tegen Martin Adams. De Nederlander versloeg Wolfie relatief makkelijk, maar na afloop toonde hij weinig respect voor zijn tegenstander. De goedgemutste Adams, herstellende van prostaatkanker, is blij dat hij nog gewoon kan darten en stond op het podium regelmatig te lachen. Van Gerwen was niet gediend van dat goede humeur.

Gevraagd naar hoe bijzonder Van Gerwen het vond om tegen 'de oude' Adams te kunnen spelen was de Nederlander, die tien jaar geleden als broekie voor het laatst tegenover Wolfie stond, vrij duidelijk. "Ja heel bijzonder...nee, dat vind ik echt geen reet aan. Hij staat op het podium de hele tijd een beetje te lachen, dan moet je gewoon lekker thuis blijven. Echt, dat meen ik serieus", aldus de ogenschijnlijk woedende Van Gerwen. 

"Dat doet hij altijd, zo irritant. Wat doe je hier dan? Sta je daar maar een beetje te lachen, dat kan toch niet..of wel dan? Het zal wel aan mij liggen, maar dan wil ik extra graag winnen." Dat leverde bij de Nederlander ook de nodige ergernis op. "Ik ergerde me niet alleen aan hem, maar ook aan mezelf omdat ik door dat gelach van hem juist extra graag wilde winnen, dan laat ik me afleiden."

Het is niet de eerste keer dat Van Gerwen zich stoort aan de vrolijke Adams. "Hij staat altijd te lachen...dan staat 'ie daar achter op het podium alsof het hem niks interesseert, dat vind ik echt schokbarend", zo kwam hij nog met een weinig gebruikt woord. "Ik vond het vroeger al niks en nu nog steeds niet. Ik heb het ook nooit gesnapt..terwijl het zo'n goede speler is! Misschien is het een soort zwakte of iets?"