Trump: 'Ik mag vrouwen betasten'

De eerste 'October surprise' lijkt binnen. The Washington Post heeft een opname bemachtigd waarin Donald Trump beweert dat hij 'als ster' aan vrouwen mag zitten.

"Als je een ster bent laten ze je alles doen, je mag ze bij hun poes pakken", zegt de Republikeinse presidentskandidaat in het filmpje uit 2005. Ook zegt hij avances te hebben gemaakt op getrouwde vrouwen, en dat hij "als een bitch" vrouwen  altijd meteen probeert te zoenen.

Dat dit niet zomaar een akkefietje is blijkt uit het feit dat Trump excuses heeft aangeboden - en dat is de eerste keer. Volgens hem gaat het om mannenpraat, maar heeft Bill Clinton hem op de golfbaan veel ergere dingen verteld. Had Trump dat nou ook maar opgenomen.

Zondag is het tweede debat tussen Trump en Hillary Clinton. Daar wilde de Republikein zijn tegenstandster uit haar tent lokken met beschuldigingen over het verleden van manlief Bill. Die strategie zal hij nu mogelijk moeten laten varen.

Een 'October surprise' over Clinton zou overigens ook nog in de pijplijn kunnen zitten. Naar verluidt komt Wikileaks met onthullingen, onder meer dat Clinton zich hardop afgevraagd zou hebben of Julian Assange niet kon worden doodgedroned.

Analisten betwijfelen of de campagne van Trump deze affaire nog wel te boven kan komen, met nog een maand te gaan tot de verkiezingen. Maar de vastgoedmagnaat is natuurlijk al vaker afgeschreven.