Man. City met de 'Agüero en Nolito-show' langs Stoke City

Manchester City heeft ook de tweede wedstrijd van het Premier League-seizoen gewonnen. Op bezoek bij Stoke City werd er met 1-4 gewonnen. Met de typische stijl die The Citizens onder Pep Guardiola hebben omarmd, waarbij vanuit balbezit kansen worden gecreëerd, werd de toon gezet. The Potters beperkter zich om die reden tot de counteraanvallen.

In de zevende minuut was het Sergio Agüero die op snelheid langs de rechterflank denderde, om vervolgens Raheem Sterling te vinden met een lobballetje. De vleugelaanvaller probeerde het leder vervolgens op het doel te schieten, maar diens inzet ging ver naast.

Na krap een halfuur werd Otamendi neergehaald door Ryan Shawcross in het strafschopgebied, waardoor City een penalty kreeg toegekend. Agüero benutte het buitenkansje zonder enkele moeite: 0-1. Acht minuten daarna was het Kevin De Bruyne die met een pass Agüero bereikte, waarna de Argentijn zijn tweede mocht aantekenen: 0-2.

Stoke ging na de theepauze fanatiek opzoek naar de aansluitingstreffer. De manschappen van Guardiola konden met moeite de door het thuispubliek opgefokte equipe tegenhouden. De bezoekers moesten zelfs een strafschop toestaan, die door Bojan Krkíc feilloos werd benut: 1-2.

De bemoedigende aansluitingstreffer bleek uiteindelijk geen startsein tot meer. Want Nolito zorgde met twee goals in de slotfase van de confrontatie dat Manchester City met volle buit Stoke-on-Trent verliet.