Renee Zellweger ontkent plastische chirurgie

Renee Zellweger hoopt dat media zich gaan richten op belangrijkere zaken dan haar uiterlijk en geruchten over plastische chirurgie die ze al dan niet onderging. "Niet dat het ook maar iemand iets aangaat, maar ik heb niet besloten om iets aan mijn gezicht te veranderen en me te laten opereren aan mijn ogen", stelt de Bridget Jones-actrice in een artikel dat ze schreef voor Huffington Post.

"Deze kennis is van geen enkele waarde, maar het feit dat serieuze journalisten zich met mijn uiterlijk gingen bezighouden en mijn verschijning onderdeel is geworden van een publieke discussie, is een zorgwekkend voorbeeld van het verwarren van nieuws en entertainment en de fixatie van de maatschappij op het uiterlijk."

Het stuk van Renee Zellweger komt in grote mate overeen met de kritiek die actrice Jennifer Aniston vorige maand in Huffington Post krant uitte. De actrices verwijten de media te veel te focussen op uiterlijkheden en dat ze vrouwen louter op basis van hun verschijning langs de meetlat leggen. Aniston maakte met haar ingezonden brief een einde aan de zwangerschapsroddels die over haar de ronde deden.

Oordelen

Zellweger verscheen in 2014 op de rode loper voor de jaarlijkse uitreiking van de ELLE Awards, waarna de media over elkaar heen buitelden met verhalen over chirurgische ingrepen. Zellweger (47) zegt in het essay dat ze aanvankelijk van mening was dat het er niet toe doet als mensen speculeren over de vraag of ze onder het mes is geweest. "Het was gewoon een verhaal bovenop de vuile stapel die elke dag door de roddelpers wordt geproduceerd."

Ze vindt het nu echter tijd dat serieuze media zich moeten richten "op de talloze belangrijke actuele gebeurtenissen in de wereld". Ze schrijft dat tabloidverhalen, oordelen en misvattingen in serieuze media moeten worden vervangen door "veel belangrijkere, noodzakelijke onderwerpen."Renee: ''Misschien kunnen we meer praten over vele maatschappelijke uitdagingen. We kunnen het zoveel beter doen."

Renee Zellweger ontkent plastische chirurgie
Renee Zellweger ontkent plastische chirurgie (Foto: BuzzE)