Van Halst: "FC Twente heeft drie jaar nodig"

FC Twente wacht nog een lange periode tot de club er weer helemaal bovenop, stelt algemeen directeur Jan van Halst. De oud-speler denkt dat de club uit Enschede drie jaar nodig heeft om weer mee te doen om een plaats in de bovenste helft van de Eredivisie.

"Wat hier de afgelopen jaar heeft plaatsgevonden was misschien wel het ernstigste uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis", vertelde Van Halst tegen BNR Nieuwsradio. "De regels werden gewoon stelselmatig overtreden. Zo zijn ze zelfs in de voetbalwereld niet met elkaar getrouwd. Dan is het niet zo dat je daar na één strafje klaar mee bent."

"FC Twente heeft geknokt voor haar rechten en uiteindelijk hebben we onze licentie kunnen behouden, maar het neveneffect is wel dat de bijna driekwart jaar helemaal stil heeft gelegen. Dat maakt het juist moeilijk in de meest drukke periode van een voetbalclub."

De bestuurder van de Enscheëders beseft zich dat een hoop werk te verrrichten valt. "Er moeten allemaal nieuwe sponsorcontracten gemaakt worden, de selecties moeten samengesteld worden, dus we hebben een hoop te doen. We zijn nu nog de pleisters aan het plakken."

"We hebben ballen, shirts en een paar spelers. Dat is de essentie om een voetbalclub te beginnen. We kunnen vanaf nul af aan weer een club opbouwen en deze club heeft drie jaar nodig om terug te komen in de subtop van Nederland."