Politieagenten doodgeschoten in Baton Rouge

In de omgeving van het hoofdbureau van politie in de Amerikaanse stad Baton Rouge zijn zondag meerdere agenten neergeschoten. De politie is massaal uitgerukt, melden Amerikaanse media.

In Baton Rouge, in de staat Louisiana, werd onlangs een zwarte cd-verkoper, Alton Sterling door twee politieagenten doodgeschoten.

Update 00.45 uur
CNN meldt dat de schutter is geïdentificeerd als Gavin Long. Long was deze zondag net 29 jaar oud geworden.

President Barack Obama heeft de schietpartij op de agenten veroordeeld. “Wij als natie moeten er luid en duidelijk over zijn dat er nooit een excuus is voor geweld tegen de handhavende macht.” zei Obama in een toespraak. “Een aanval op de politie is een aanval op ons allemaal en op de regels en wetten die onze samenleving mogelijk maken.” in een schriftelijke verklaring eerder op de dag noemde de president het incident “lafhartig en verwerpelijk”.

Update 21.20 uur
Volgens een tweet zou er een man zijn opgepakt in verband met de schietpartij.

Update 19.36 uur:
Nu er meer duidelijkheid is blijken er meerdere daders te zijn geweest. Drie agenten zijn gewond geraakt en drie zijn er overleden. De politie is in een hinderlaag gelokt nadat zij op een melding afkwamen over een schietpartij op ongeveer een kilometer afstand van het politiebureau. Er zouden nog twee mannen voortvluchtig zijn en de politie is naar hen op zoek. Tevens wordt er op de plaats van  het incident met een bomrobot gezocht naar explosieven.

Update 18.07 uur:
Inmiddels is bekend dat er zeven agenten zijn neergeschoten door een man die schietend uit het winkelcentrum kwam lopen. De schutter bedekte zijn gezicht en was geheel in het zwart gekleed. Drie agenten zijn overleden en de overige agenten zijn zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

De man zou 10 tot 12 keer hebben geschoten waarna hij door de politie is doodgeschoten.

Politieagenten neergeschoten in Baton Rouge
Politieagenten neergeschoten in Baton Rouge (Foto: ANP)