Del Potro stunt met uitschakeling Wawrinka

Juan Martin Del Potro heeft op Wimbledon voor een daverende verrassing gezorgd door in de tweede ronde de als vierde geplaatste Stan Wawrinka uit te schakelen. De Argentijn (ATP-165) kampte de afgelopen jaren regelmatig met blessures, maar had tegen de Zwitser (ATP-5) de vorm weer te pakken: 3-6, 6-3, 7-6 (2) en 6-3.

Voor het kamp Wawrinka zijn de druiven zuur, want om de Zwitser aan een goed resultaat te helpen op de enige Grand Slam op gras was juist Richard Krajicek aangetrokken als extra coach. Wawrinka startte vandaag sterk tegen Del Potro en won de eerste set, maar met name zijn backhand liep niet. Daarvan profiteerde de Argentijn die in de tweede set een break plaatste en in de derde omloop in de tiebreak de sterkste bleek te zijn. Een break op de stand van 4-3 in de vierde set bleek de beslissende van de partij te zijn.

De als vijftiende geplaatste Australiër Nick Kyrgios had veel moeite met de Duitser Dustin Brown, maar won uiteindelijk wel in vijf sets: 6-7 (3), 6-1, 2-6, 6-4 en 6-4. De als tiende ingeschaalde Tomas Berdych had het heel wat eenvoudiger tegen de Duitser Benjanmin Becker: 6-4, 6-1 en 6-2. Ook de als achttiende geplaatste Jonathan Isner is door naar ronde drie. De Amerikaan had drie tiebreaks nodig tegen de Australiër Mattew Barton: 7-6 (8), 7-6 (3) en 7-6 (8). De volgende die zich plaatste bij de beste 32 was Jo-Wilfired Tsonga. De nummer twaalf van de wereld was duidelijk te sterk voor de Argentijn Juan Monaco: 6-1, 6-4 en 6-3.