McGregor krijgt uitstel van betaling

Modehuis McGregor Fashion Group, bekend van onder meer het merk Gaastra, heeft uitstel van betaling aangevraagd en verkregen. Dat maakte het Nederlandse bedrijf vrijdag bekend. Volgens de bewindvoerders geldt de surseance van betaling voor het moederbedrijf en het onderdeel ADAM Brandstore dat circa vijftig winkels telt, meldde een woordvoerder vrijdag.

Naast ADAM vallen ook de winkels van McGregor, Gaastra en Emergo Textile Projects (ETP) onder de vlag van McGregor Fashion Group. Deze winkels zijn niet in problemen, benadrukte de zegsman desgevraagd aan het ANP. Begin volgende week wordt meer informatie naar buiten gebracht.

Alle winkels blijven vooralsnog gewoon open. De bewindvoerders onderzoeken alle opties voor het bedrijf, inclusief een verkoop als geheel of in delen. Over gevolgen voor het personeel was nog niets bekend. De holding telt volgens de zegsman geen medewerkers. Bij ADAM gaat het om ruim honderd man personeel.

Online
Het concern maakte in december nog bekend na jaren schuldenvrij te zijn in te gaan zetten op groei, vooral online en in het buitenland. Toenmalig topman Jeroen Schothorst zei daarbij dat McGregor in Nederland eigenlijk te sterk vertegenwoordigd was, omdat klanten steeds meer online winkelen.

McGregor telt in totaal zo'n 1200 medewerkers en heeft 150 eigen winkels, waarvan ongeveer tachtig in de Benelux. Het bedrijf bestaat sinds 1993, al zijn sommige merken die het verkoopt al veel ouder. Tot 2006 was het genoteerd aan de Amsterdamse beurs.

McGregor krijgt uitstel van betaling
McGregor krijgt uitstel van betaling (Foto: ANP)