Bayern München pakt met overmacht vierde landstitel op rij

Bayern München heeft zich zaterdagmiddag voor de 26e keer gekroond tot kampioen van Duitsland. Op bezoek bij Ingolstadt werd het 1-2. Het is de vierde titel op een rij. 

De fans van de bezoekers konden al binnen een kwartier op de banken gaan staan. Nadat Franck Ribery in het centrum een steekbal had ontvangen van Douglas Costa, kon de Fransman alleen op het doel af van Ingolstadt. Joel Matip trok aan de noodrem, waarna Bayern een strafschop kreeg te nemen. Robert Lewandowski ging achter de bal staan, waarna de Pool koelbloedig de 0-1 binnenschoot.

Uit het niets schoot de Oost-Europese goalgetter na ruim een halfuur ook zijn tweede van de middag binnen. Met een vlammend schot kon Lewandowski op aangeven van Xabi Alonso, maakte hij zijn 29e seizoenstreffer: 0-2.

Moritz Hartmann zorgde middels een benutte penalty namens Ingolstadt een paar minuten voor de rust, voor de aansluitingstreffer. Hartmann was even daarvoor neergehaald door Alonso, waarna de invaller zelf het buitenkansje benutte: 1-2.

De tegentreffer gooide allerminst zand in de machine van Bayern. De Beierse grootmacht ging na de rust verder opzoek naar de winst, wat een kampioenschap zou betekenen. Omdat de gastheren geen vuist meer konden maken, en het gat op Borussia Dortmund groot genoeg bleef, kroonden de manschappen van Guardiola zich voor de 26e keer landskampioen.

Bayern München kampioen in de Bundesliga (Pro Shots/Witters)
Bayern München kampioen in de Bundesliga (Pro Shots/Witters)