Beieren laat rechtszaak tegen regering vallen

Beieren ziet af van een rechtszaak tegen het asielbeleid van de bondsregering. De noodzaak is verdwenen nu de vluchtelingenstroom grotendeels is opgedroogd, vindt de regering van de Duitse deelstaat. Dat meldde de Duitse krant Frankfurter Allgemeine.

De christendemocratische regering van Beieren wilde de regering van bondskanselier Angela Merkel, die van dezelfde politieke familie is, voor het hooggerechtshof dagen. De zuidelijke deelstaat staat een streng immigratiebeleid voor en hekelde de gastvrije opstelling van de regering in Berlijn, die volhield dat Duitsland de vloed asielzoekers prima aankon.

Beieren dreigde afgelopen najaar volgens deelstaatminister van Justitie Winfried Bausback te bezwijken onder de migrantenstroom uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar dat gevaar zou nu zijn geweken. Bausback beklaagde zich maandag in de Duitse krant wel over het antwoord van Berlijn op de zorgen van de deelstaat. "De bondsregering is überhaupt niet op de argumenten van Beieren ingegaan", aldus Bausback. Maar zij "heeft in de praktijk onze koers overgenomen", stelde hij tevreden vast.

Beieren laat rechtszaak tegen regering vallen
Beieren laat rechtszaak tegen regering vallen (Foto: ANP)