Tekken X Street Fighter in de koelkast

Door de jarenlange stilte zat het er al dik in, maar de game director van de Tekken-franchise, Katsuhiro Harada laat weten dat het vechtspel Tekken X Street Fighter niet meer in ontwikkeling is. Uitgever Bandai Namco heeft de stopknop ingedrukt.

Het is allemaal de schuld van de twee andere vechtspellen Street Figter V en Tekken 7. Die zorgen dat er geen release mogelijk is omdat de community zich teveel zou splitsen. Street Fighter V is nu uit en binnenkort weten we meer over de releasedatum van de thuisversies van Tekken 7, de game die al uit is in de Japanse arcadehallen.

Tekken X Street Fighter was tegelijkertijd aangekondigd met de andere crossover: Street Fighter X Tekken, dat ontwikkeld werd door Capcom en uitgebracht is in 2012. Harada legt uit dat er weinig updates waren over zijn crossover om verschillende redenen.

Een van de reden is dat Street Fighter X Tekken uitgekomen is en tot voor kort nog geregeld updates kreeg. Een ander interessant gegeven was dat toen het spel uitkwam dat het anders was dan dat hij verwachtte. Bandai Namco was daarna op zoek naar de juiste tijd om Tekken X Street Fighter te releasen, maar dat is er dus nog niet van gekomen.

"Het lijkt misschien dat we er helemaal niet mee gestart zijn, maar de personages zijn al een tijd geleden vastgelegd. En we zijn al klaar met de modellen, bewegingen en gevechtsystemen", vertelt Harada er nog bij. Het project staat nu in de koelkast, wachtend op een juiste tijd om te releasen.

Tekken 7
Dan maar Tekken 7