'Crucible Curse' treft ook titelverdediger Bingham op WK

Snookeraar Stuart Bingham is uitgeschakeld op de openingsdag van het wereldkampioenschap. Ali Carter bleek na een beslissend frame met 10-9 te sterk. Ook Bingham is getroffen door de zogenaamde Crucibele Curse. Sinds 1977 wordt het WK gespeeld in het Crucibele Theatre in Sheffield. Nog geen enkele speler is er ooit in geslaagd zijn eerste titel succesvol te verdedigen. Dat gegeven heeft als bijnaam de Crucibele Curse gekregen. 

Na de openingssessie stond Carter met 5-4 voor. Bingham trok de avond direct gelijk, maar met breaks van 69, 52 en 52 kwam Carter 8-5 voor. De volgende vier frames gingen naar de wereldkampioen door breaks te scoren van 88, 68 en 113 punten. Carter maakte vervolgens zijn eerste century om een beslissend frame eruit te slepen. 

In dat laatste frame wiat Carter het voordeel naar zich toe te trekken. Bingham stribbelde nog wat tegen en probeerde snookers te forceren. Dit lukte even, maar nadat Bingham faalde op de bruine bal was zijn toernooi voorbij. 

Ook Marco Fu staat in de tweede ronde. Hij won met grote cijfers van Peter Ebon. Het werd 10-2, waarbij Fu een potsucces van 95% liet noteren. Twee partijen zijn halverwege. Shaun Murphy staat 5-4 voor tegen Anthony McGill en Alan McManus leidt met 6- tegen Stephen Maguire. 

Programma zondag 18 april 

11:00 Ricky Walden v Robbie Williams
11:00 Shaun Murphy 5 v 4 Anthony McGill (tweede sessie)
15:30 Stephen Maguire 3 v 6 Alan McManus (tweede sessie)
15:30 Ronnie O'Sullivan v David Gilbert
20:00 Mark Williams v Graeme Dott
20:00 Michael White v Sam Baird