Man downloadt 1 terabyte via 4GX-netwerk

Twee weken geleden kreeg de Australische provider Telstra voor de vierde keer in twee maanden te maken met een grote netwerkstoring. Ter compensatie bood het bedrijf haar klanten een dag gratis onbeperkt data aan. Een 27-jarige inwoner van Sydney maakte daar gretig gebruik van en wist in 25 uur bijna 1 terabyte aan data te downloaden.

Volgens de Sydney Morning Herald lukte het John Szaszvari om maar liefst 994 gigabyte te downloaden via zijn mobiele telefoon. Hij gebruikte het aanbod van Telstra onder meer voor het downloaden van de complete seizoenen van MythBusters en The Simpsons, de volledige Wikipedia database, Microsoftprogramma's voor zijn werk, updates van Xbox-spellen en het synchroniseren van al zijn Spotify-afspeellijsten.

Het lukte Szaszvari om zoveel data binnen te slepen doordat zijn woning vlak naast een 4GX zendmast stond. 4GX is vele malen sneller dan het gewone 4G-netwerk. Hij sloot zijn laptop aan op de WiFi-hotspot van zijn mobiele telefoon die verbonden was met het 4GX-netwerk waardoor hij een gemiddelde downloadsnelheid van ongeveer 180Mbps had.

Man downloadt 1 terabyte via 4GX netwerk
Man downloadt 1 terabyte via 4GX netwerk (Foto: BuzzT)