Bokser in coma, vader tegenstander: "Niet op z'n hoofd slaan"

De Britse bokser Nick Blackwell wordt in een kunstmatige coma gehouden. De 27-jarige bokser vocht zaterdagavond in de Wembley Arena tegen Chris Eubank Jr om de Britse titel in het middengewicht. 

Blackwell kreeg tien ronden lang stevige klappen te verduren, voor de arts een einde aan de wedstrijd maakte. De bokser werd de ring uitgedragen en aan het zuurstof gehangen, waarna hij naar het ziekenhuis vervoerd werd. Daar ontdekte men dat hij een kleine bloeding bij zijn hersenen heeft opgelopen, waardoor hij in een kunstmatige coma wordt gehouden. Een operatie staat niet op de planning. Medisch personeel lijkt zich geen al te grote zorgen te maken en heeft het vooral over voorzorgsmaatregelen. 

Opvallend is dat Blackwell het mogelijk aan de vader en coach van zijn tegenstander, oud-wereldkampioen Chris Eubank Sr, te danken heeft dat hij geen verdere schade heeft opgelopen. Senior stapte na de achtste ronde de ring in en gaf zijn zoon te kennen dat hij echt gas terug moest nemen. "Als je zo doorgaat raakt hij serieus in de problemen, ik weet niet waarom de scheidsrechter het gevecht nog niet beëindigd heeft. Je gaat vanaf nu niet meer op z'n hoofd slaan, maar op z'n lichaam", waarschuwde hij zijn zoon. 

Het hele gevecht, waarbij Eubank Sr na zo'n 34:00 minuten zijn zoon opdraagt niet langer op het hoofd van Blackwell te slaan (Bron: YouTube)