Vijfde Indiana Jones komt in 2019

Indiana Jones komt terug, en hij zal opnieuw worden gespeeld door Harrison Ford. Dat maakte Disney vandaag bekend. De film zal, net als de eerdere vier films, worden geregisseerd door Steven Spielberg.

Geruchten over een voortzetting van de filmfranchise gaan al sinds 2012, toen Disney de rechten op de films verwierf door de aankoop van Lucasfilm. Door de jaren heen zijn een vijfde film met Ford en een reboot met bijvoorbeeld Chris Pratt in de hoofdrol voorbijgekomen in de pers, maar dat was slechts gebaseerd op geruchten.

"Indiana Jones is een van de grootste helden in de filmgeschiedenis, en we kunnen niet wachten tot we hem terug kunnen brengen op het grote scherm in 2019," verklaarde Alan Horn, topman bij Disney, in een statement aan de pers. "Het is zeldzaam om zo'n perfecte combinatie te hebben van regisseur, producers, acteur en rol, en we konden niet enthousiaster zijn om met Harrison en Steven aan dit avontuur te beginnen."

De producers waar Horn naar verwijst zijn Lucasfilm-directeur Kathleen Kennedy en filmproducent Frank Marshall, die ook betrokken waren bij de eerdere films. Het lijkt erop dat er nog geen scenarioschrijver gevonden is voor de vijfde film en niemand rept met een woord over Shia LeBeouf, dus het lijkt er op dat hij mooi afwezig blijft in het vervolg.

Harrison Ford als Indiana Jones
Harrison Ford als Indiana Jones