ZVL-BAM wint KNZB-beker waterpolo

De waterpolodames van ZVL-BAM hebben in een uitverkocht Hofbad in Den Haag de finale in de KNZB-beker gewonnen. Met 7-10 (2-3, 1-2, 3-2, 1-3) werd het Utrechtse UZSC zonder al te veel problemen verslagen. Voor ZVL-BAM is het de vijfde bekerwinst op rij, terwijl UZSC nog nooit een beker had gewonnen met de damestak. Vier jaar geleden kwam de Utrechtse ploeg nog dichtbij, maar ook toen werd de finale van ZVL verloren.

Aan het begin van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. ZVL wist vroeg tot een 0-2 te komen, maar UZSC wist zich te herpakken en de stand weer gelijk te trekken. ZVL begon in de tweede periode echter de boventoon te voeren, en kon zodoende de voorsprong uitbreiden tot 2-5. De rest van de wedstrijd wist UZSC het nog redelijk spannend te maken, maar ZVL gaf de voorsprong geen moment meer uiit handen. 

Vanmiddag om 16u zal de bekerfinale van de heren aanvangen in het Hofbad. Het Ravijn speelt hier tegen de Polar Bears. Voor Het Ravijn is het inmiddels twintig jaar geleden dat ze de beker mee naar Nijverdal mochten nemen. Polar Bears heeft wat meer succes geboekt, maar moest het dit seizoen vooral hebben van een gunstige loting.