Bezetting Bronckhorster gemeentehuis duurt voort

Het gemeentehuis van Bronckhorst is nog steeds bezet door boze medewerkers van het noodlijdende TSN thuiszorg. Zij eisen duidelijkheid van de verantwoordelijke wethouder.

Gisteren bezette de medewerkers de gemeentehuizen van Hollandse Kroon in Noord-Holland en het Gelderse Bronckhorst. In Hollandse Kroon zijn de actievoerders gisteren vrijwillig vertrokken nadat ontruiming door de politie dreigde. De dames in Bronckhorst houden echter stand en hebben afgelopen nacht doorgebracht in het raadhuis. Er werd tot diep in de nacht vergaderd over hun toekomst bij TSN.

Vanmiddag was er een debat met enkele raadsleden. De thuiszorgmedewerkers hadden gehoopt op de aanwezigheid van wethouder Antoon Peppelman maar deze kwam niet opdagen. Wie wel kwam opdagen was Jos de Blok van Buurtzorg Nederland. Deze heeft een passende oplossing in de vorm van een overname met behoud van arbeidsvoorwaarden en het overnemen van cliënten. Staatssecretaris Martin van Rijn heeft al laten weten dat hij de oplossing van Buurtzorg Nederland een goed idee vindt.

Zolang er nog geen duidelijkheid over een oplossing is, blijven de actievoerders in het gemeentehuis. De wethouder wil dinsdag met het college gaan praten over de thuiszorg.