'Fallout 3-remake in de maak'

Tijd om een kruiwagen met zout erbij te halen. Volgens de laatste geruchten is het mogelijk dat Bethesda bezig is met een HD-remake van Fallout 3. De reden hiervoor zou zijn dat, op verzoek van Bethesda, de 'Federal Department for Media Harmful to Minors' (BPjM) uit Duitsland de game niet meer heeft verbannen.

Toen de game in 2009 wereldwijd verscheen, werd de game in Duitsland geweerd. De game zou te geweldadig zijn voor de jeugd en mocht daarom voor tien jaar niet verkocht worden. Recent heeft Bethesda dit besluit echter succesvol omgekeerd, drie jaar voor de termijn er officieel op zou zitten. Dit is niet niets, aangezien dit duizenden euro's kost, er veel papierwerk bij komt kijken en het verzoek door twaalf vertegenwoordigers van de BPjM moet worden goedgekeurd. Dit is dus gelukt.

Dit leidt uiteraard tot speculatie waarom Bethesda deze tijd en moeite heeft genomen. Een remake is het makkelijke antwoord. IGN heeft antwoorden gezocht bij Bethesda zelf, maar Bethesda heeft aangegeven dat er pas over enkele weken een antwoord komt. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

RPG Zomer: Fallout 3