Shkreli biedt 10 miljoen voor album Kanye

Zakenman The Devil Incarnate Martin Shkreli heeft geprobeerd te voorkomen dat Kanye West zijn nieuwe album aan de wereld liet horen. Tegen een vergoeding van 10 miljoen dollar (8,8 miljoen euro) wil hij het album exclusief voor zichzelf hebben.

Shkreli kocht eerder al voor 2 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) het exclusieve album van Wu-Tang Clan en dacht hetzelfde te kunnen doen met het nieuwe studioalbum van West. Op Twitter deelt hij de brief die hij naar zijn idool stuurde. "Kanye en zijn label zijn legaal verplicht mijn aanbod in overweging te nemen in de raad van bestuur. Dit moet het album een paar dagen vertragen."

Martin Shkreli werd de meest gehate man van Amerika toen hij een medicijn voor HIV-patiënten van de ene op de andere dag dik 5000 procent duurder maakte. Een enkele pil van 13,50 dollar kost nu maar liefst 750 dollar.

Kanye heeft zijn cd-presentatie gewoon doorgezet. Meer dan 20 miljoen mensen schakelden online in voor de luistersessie die hij samen met zijn modeshow in New York organiseerde, zo maakte label Def Jam bekend. Shkreli wordt momenteel overigens verdacht van diverse fraudezaken.

Shkreli biedt 10 miljoen voor album Kanye
Shkreli biedt 10 miljoen voor album Kanye (Foto: BuzzE)