Van Gerwen en Anderson uitgeroepen tot darter van het jaar

Op het jaarlijkse galadiner van de PDC zijn zowel Michael van Gerwen als Gary Anderson uitgeroepen tot darter van het jaar. Mighty Mike en The Flying Scotsman bleven de andere genomineerden Phil Taylor en Adrian Lewis voor. De jury kon niet kiezen en koos beide heren als speler van het jaar.   

Van Gerwen won dit jaar de Masters, UK Open, World Matchplay, het EK, de Grand Slam of Darts en de Player Championship finals. Daarnaast won hij nog diverse toernooien op de Pro Tour. Anderson won naast zijn wereldtitel ook de Premier League. Voor beide heren waren er nog meer prijzen. 

Van Gerwen werd door zijn collegadarters uitgeroepen tot speler van het jaar en hij kreeg de award voor beste Pro Tour-speler. Anderson werd juist door de fans uitgeroepen tot darter van het jaar. 

Alan Norris kreeg de prijs voor beste nieuwkomer. In zijn eerste jaar bij de PDC haalde hij de kwartfinale op het WK, gooide twee negendarters en won één Player Championship. Hij bleef medegenomineerden Dimitri Van den Bergh, Andy Boulton en Jeffrey De Zwaan voor. Benito van de Pas greep naast de prijs voor beste jongeling. Deze eer ging naar Michael Smith. Voorts kreeg Robert Thornton nog voor de gewonnen finale op Van Gerwen nog de prijs voor het beste televisieoptreden van het jaar. 

De beste zestien darters van de wereld mogen volgend weekend weer aan de slag tijdens The Masters. Voor de overige darters begint het jaar een week later met de eerste UK Open qualifiers.