Doodrijder dronken in de rechtbank

Een 62-jarige man die afgelopen vrijdag voor de rechtbank moest verschijnen voor het in dronken toestand doodrijden van een 68-jarige man, is direct na zijn vonnis weer aangehouden. Tijdens de zitting hing er al een alcohollucht rond de man.

De man moest zich bij de rechter verantwoorden voor een dodelijk ongeval. Op 17 augustus 2014 reed hij straalbezopen een fietser dood in Oosterhout. Na het ongeval werd er 1,95 promille alcohol in zijn bloed aangetroffen. Volgens de verdachte zou hij niks hebben gedronken en was het nog van de avond ervoor. Volgens de rechter zou dit betekenen dat de man zich de avond ervoor in een coma had moeten drinken.

Nadat het vonnis van 9 maanden cel, waarvan 2 voorwaardelijk, waren uitgesproken mocht de man de rechtbank verlaten. Door zijn verleden en de alcohollucht werd de man direct na het in zijn auto stappen gevraagd een blaastest af te leggen. Daaruit bleek dat de man wederom te veel had gedronken.

Naast de geëiste celstraf zal de man ook een rijverbod van drie jaar krijgen. Of dat veel zal uithalen valt nog te bezien. De dag na het ongeluk stapte de man ondanks het intrekken van zijn rijbewijs toch in zijn auto, hij zou zijn rijverbod zijn vergeten. Over twee weken is de definitieve uitspraak van de rechter.

Update 16.31 uur:
Er is weer een nieuwe, niet onbelangrijke ontwikkeling in deze zaak. BN DeStem meldt namelijk dat de 62-jarige brokkenpiloot is overleden. Hij stierf zaterdagochtend een natuurlijke dood. De man uit Wagenberg is nu ontslagen van rechtsvervolging, zoals het Wetboek van Strafrecht dat voorschrijft.