FOK! Wat een weer: oud & nieuw!

Een heel jaar hebben we moeten wachten, maar eindelijk is het dan zover! Het is weer oud en nieuw. De dag waarop men KNALLEN MAG! Zelf ben ik niet zo gek van vuurwerk, zit al tegen het plafond als er iemand met knalerwten aan de gang gaat. Mij zul je dus ook niet tot nauwelijks buiten zien vandaag. Voor degene die vanavond hun vakantiegeld de lucht in willen schieten: heel veel plezier en geniet ervan! Vergeet niet om een paar mooie foto's te maken voor me  

Het lijkt qua weer een vrij tam uiteinde te worden. In de loop van de dag is het vrijwel overal droog, het westen en noorden kunnen nog een enkele bui verwachten. De temperatuur ligt rond de 9 graden. In de avond klaart het flink op, behalve in het westen, daar kan rond middernacht een bui vallen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig boven land, tot vrij krachtig aan de kust. 

Zon op: 08.48 uur
Zon onder: 16.37 uur

Ik luid het jaar uit met een foto van qltel en Rewimo van hun vakantie in de USA. We kijken hier naar een eenzaam stukje Route 66 in New Mexico. 

Route 66 in New Mexico (Foto: qltel)
Route 66 in New Mexico (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* in 1954 werd de eerste oudejaarsconference door Wim Kan uitgezonden op de Nederlandse radio. 

* In 1472 werd door de gemeente Amsterdam een verbod uitgevaardigd op sneeuwballen gooien: "Neymant en moet met sneecluyten werpen nocht maecht noch wijf noch manspersoon".

* In 1974 werd de laatste in gebruik zijnde kolenmijn van Nederland, de Oranje-Nassau I in Heerlen, gesloten. 

* In 2015 wens ik jullie allemaal een goed uiteinde, een veilige jaarwisseling en een goede start van 2016! Tot volgend jaar !!