Negende verdachte aanslagen Parijs opgepakt

In Brussel blijkt dinsdag een negende verdachte te zijn opgepakt voor betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. De Belgische justitie heeft dat donderdag bevestigd. Het gaat om de 30-jarige Abdoullah C., die de Belgische nationaliteit heeft. Hij werd gearresteerd bij een huiszoeking in Brussel. De arrestatie werd tot nu toe stilgehouden om mogelijke andere medeplichtingen niet te alarmeren.

Welke rol C. heeft gespeeld, is nog niet duidelijk. Het is alleen bekend dat hij na de aanslagen werd gebeld door Hasna Ait Boulahcen. Zij is de nicht van Abdelhamid Abaaoud, het brein achter het terroristische geweld van 13 november.

"De man wordt ervan verdacht diverse contacten te hebben gehad met Hasna Ait Boulahcen, de nicht van Abdelhamid Abaaoud, in de periode tussen de aanslagen in Parijs en de gebeurtenissen in Saint-Denis, waarbij beiden om het leven kwamen" aldus het Vlaame parket.

Abaaoud werd gedood bij een politieactie in het appartement van Hasna in Saint-Denis, een voorstad van Parijs. De vrouw pleegde bij diezelfde actie zelfmoord met een bomvest.

Negende verdachte aanslagen Parijs opgepakt
Negende verdachte aanslagen Parijs opgepakt (Foto: ANP)