WK Darts: Belgisch darttalent Van den Bergh zegeviert tegen White

Dag drie van het wereldkampioenschap darts. Zaterdagmiddag kwamen onder andere de veteranen Steve Beaton en Kevin Painter met succes in actie. Voor Sven Groen stopte zijn WK in de voorronde. Dimitri van den Bergh stuntte met een zege op Ian White. 

Kim Viljanen 2-1 Sven Groen (P)
Het debuut van Sven Groen eindigde in de voorronde. Lees het wedstrijdverslag hier

Steve Beaton (25) 3-0 Koha Kokiri
Steve Beaton doet voor de 25e keer mee aan het WK. De wereldkampioen van 1996 won met 3-0 van de Koha Kokiri. De volslagen onbekende Nieuw-Zeelander begon overtuigend en brak Beaton tweemaal in de eerst set. Hij kon zijn eigen legs niet houden, waardoor toch hij toch de eerste set met 3-2 kon pakken.

In de tweede set deed Kokiri goed mee, maar een enkel slippertje zorgde ervoor dat de set met 3-1 naar Beaton ging. Scorend bleef Kokiri ook in de derde set uitstekend spelen, het vinden van de dubbels was een heel ander verhaal. In de derde leg miste de Nieuw-Zeelander een volle beurt en pakte Beaton toch de leg via dubbel één. Het werd 2-2 en met een mooie 164-finish pakte Beaton de winst.


Ian White (9) 1-3 Dimitri van den Bergh
White opende de partij goed en kwam op 2-0, maar met een 122 en 107-finish maakte Van den Bergh gelijk. De Belg klungelde wat, waardoor de eerste set toch naar White ging. Van den Bergh kwam na de break fris terug en kwam direct op 2-0. White pakte een leg, maar miste dubbel 16 voor een 149-finish. Van den Bergh pakte de set en kwma op gelijke hoogte.

Het 21-jarige Zuiderbuur was op jacht voor een stunt nadat hij de derde set met 3-0 won. Hij gooide opnieuw twee finishes van boven de honderd. Op 2-0 in de vierde set liet White nog een teken van leven zien door nog twee legs te pakken, maar The Dreammaker pakte de vijfde leg en schakelde de als negende geplaatste White uit. In de volgende ronde wacht Benito van de Pas of Max Hopp.

Kevin Painter (30) 3-0 Kim Viljanen

Kim Viljanen kon in de tweede set pas een leg pakken. Ook de derde set kon hij nog een leg pakken. Kevin Painter was zeer solide en won de partij met de setstanden 3-0, 3-1 en 3-1. 

Programma vanavond

Keita Ono v Alex Tagarao (P)
Simon Whitlock v Ricky Evans
Vincent van der Voort v Laurence Ryder
Phil Taylor v Ono/Tagarao