WK Darts: Darren Webster te sterk voor Henderson

Dag twee van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Zowel met middag- als avondsessie. Christian Kist beed als eerste van elf Nederlanders met succes het spits af. Later vanavond zal ook Michael van Gerwen de oche betreden. 

Qiang Sun 0-2 Mick McGowan (voorronde)
Een duel tussen de winnaar van de kwalificatietoernooien van Groot-Chian en de winnaar van het Tom Kirby Memorial Irish Matchplay. Sun kreeg wel veel kansen op een dubbel, maar wist slechts één keer de beslissende pijl raak te gooien. McGowan won met 3-0 en 3-1 en mag later op de dag terug komen.

John Henderson (32) 1-3 Darren Webster

Johan Henderson is de laagst geplaatste speler van dit WK. Hij trok de eerste set naar zich toe, maar daarna raakte Henderson het kwijt. Zonder enige tegenstand kon Webster weglopen en won de partij met 3-1. 

Webster schoot in set 2 uit de startblokken en kwam 2-0 voor. Henderson kwam nog langzij en mocht beginnen in de beslissende leg, maar een 76-finish van Webster zorgde voor een gelijke stand. Vanaf dat moment had Henderson niets meer in te brengen. De Schot kon de triples nauwelijks vinden en pakte geen leg meer. Met twee keer 3-0 ging de derde en vierde set naar Webster, waarmee hij de partij won. Hij treft in de volgende ronde mogelijk Michael van Gerwen. 

Justin Pipe (20) 0-3 Christian Kist
Christian Kist had helemaal geen moeite met Justin Pipe. Het werd 3-0. Kist treft in de volgende ronde Dave Chisnall of Rowby-John Rodriguez.


Mark Webster (22) 3-0 Mick McGowan
Mark Webster heeft op de momenten dat het echt moest het verschil gemaakt met Mick McGowan. Met driemaal 3-2 wist Webster de partij te winnen. De Welschman kende een matige periode, maar Webster is weer helemaal terug en haalde onder andere de halve finale van de World Grand Prix.

McGowan wist Webster diverse keren te breaken, maar Webster brak altijd terug. Op de alles beslissende momenten ging het voordeel naar Webby. In de derde leg van de eerste set kreeg McGowen de pijlen om te breaken, maar gooide het niet uit. Webster pakte de vijfde leg met een 126-finish.

Het werd 2-0 en met een 72- en 98-finish hield Webster in de derde set ook zijn eigen legs, maar McGowan dwong wel weer een vijfde leg af. De Ier had één pijl voor de set, maar tops gooide hij nietuit. Webster bleef rustig won de partij.


Speelschema vanavond
Thanawat Gaweenuntawong v Rene Eidams (voorronde)
Brendan Dolan v Kyle Anderson
Kim Huybrechts v David Pallett
Michael van Gerwen v Gaweenuntawong/Eidams